Den islandske hesten

Islandshesten er et nasjonalsymbol på Island og få ting gjør Islendingene mer stolte en den sjarmerende og trygge islandshesten. Islandshesten er helt unik. Den er renraset etterkommer av hesten vikingene tok med seg til sagaøya for over tusen år tilbake.

Islandshesten er blant verdens reneste rase. All import av hest til Island er forbudt og Islendingene har et veldig strengt regime vedrørende hestene sine. Hester som har vært utenlands på utstilling eller konkurranse kan ikke returnere til hjemlandet.

I dag blir islandshesten brukt som ridedyr, men har gjennom tiden vært brukt som viktig arbeidsdyr i landbruket. Islandshesten er sterk, hardfør og går stødig gjennom det ulendte islandske terrenget. Den er snill, intelligent, samarbeidsvillig og har godt humør.

Mens fleste hesteraser har tre gangarter mestrer Islandshesten hele fem gangarter. I tillegg til skritt, trav og galopp behersker den også tølt og passgang. Begge gangartene er ettertraktet blant ryttere. Spesielt blir den firetakts tølt’en oppfattet som behagelig for den som sitter på hesteryggen.

Island med sine 330.000 innbyggere har over 80.000 hester. De fleste hestene er i Skagafjördur på Nord Island hvor det også finnes de fleste anlegg for hesteavl.

En ridetur på den unike islandsheste er en enestående opplevelse og det tilbys korte og langre rideturer over hele Island.

 • Vi har kommet hjem og Island er et fantastisk land. Informasjon og service hos dere er helt topp
  Familien Bakken / Steen – Bilferie
 • Takk, takk, vi hadde en aldeles fantastisk tur. Tusen takk skal dere ha for et flott opplegg
  Firmatur – 56 deltakere
 • Vi har hatt en veldig fin ferie på Island. Vi hadde nok ikke funnet alle de fine stedene på egen
  Elen og Bjørn Riiser – Bilferie
 • Tusen takk. Veldig profesjonelt, skal garantert anbefale dere til andre
  Espen Ilmo – Weekendtur
 • Vi brukte Din Islandsreise som turorganisator. De er det beste turselskapet vi har hatt med å gjøre
  Gudmund Nilssen – Bilferie
 • Takk for fantastisk service. Dette var en topptopp tur for oss alle, og ikke minst for Jubilanten
  Solveig Fredriksen – Weekendtur