Høydepunkt

Geysir

Geysirområdet et geotermiske området med varme kilder som bobler og syder. På nært hold opplever dere kokende leirpøler og dampende kilder. Geysir, som har på mange språk etter hvert blitt synonymt med en utømmelig eksplosiv kilde, har gitt navn til uttrykket. Geysir har siden 1960-årene vært inaktiv men Strokkur som også befinner seg på området, er Islands mest aktive geysir. Med få minutters mellomrom sender den kokende vann 15-20 meter opp i luften. Mellom utbruddene sirkler og synker vannet etter hvert som trykket bygger seg opp.

Dere vil garantert oppleve det som nervepirrende å stå rett foran hullet og vente på neste utbrudd og dere vil skjønne hva slags enorme indre krefter som befinner seg rett under føttene deres.

På Geysirområdet er det satt opp sperrebånd og det ikke uten grunn. Hold dere bak sperrebåndene for å unngå ulykke. Vannet som regelmessig sprutes opp fra Strokkur er kokende varmt. Vær ekstra varsom i sterk vind. Vinden kan uventet og plutselig snu slik at dere kan bli truffet av det kokende vannet selv om dere står i trygg avstand.

I tillegg til den kokende vannsøylen så syder og bobler hele det geotermiske området. Overalt dekker grålig kisellag overflaten. Kisel kan også danne et tynt skal over et kokende hull. Trår man på det, faller man nedi.!!!

På området finnes turistsenter med restaurant, kiosk, kafé og suvenirbutikk. Der er det også utstilling med historie og geologiske fakta om geysirene.

 • Vi har kommet hjem og Island er et fantastisk land. Informasjon og service hos dere er helt topp
  Familien Bakken / Steen – Bilferie
 • Takk, takk, vi hadde en aldeles fantastisk tur. Tusen takk skal dere ha for et flott opplegg
  Firmatur – 56 deltakere
 • Vi har hatt en veldig fin ferie på Island. Vi hadde nok ikke funnet alle de fine stedene på egen
  Elen og Bjørn Riiser – Bilferie
 • Tusen takk. Veldig profesjonelt, skal garantert anbefale dere til andre
  Espen Ilmo – Weekendtur
 • Vi brukte Din Islandsreise som turorganisator. De er det beste turselskapet vi har hatt med å gjøre
  Gudmund Nilssen – Bilferie
 • Takk for fantastisk service. Dette var en topptopp tur for oss alle, og ikke minst for Jubilanten
  Solveig Fredriksen – Weekendtur