Aktivitet

Ridning på Islandshest

En ridetur på den unike islandshesten er en enestående opplevelse. På hesteryggen rir dere gjennom spennende og utfordrende terreng. Å ri en islandshest er ikke bare fantastisk morsomt. Dette er også en perfekt måte å komme nærmere den fantastiske islandske naturen med vulkaner, fjell, isbreer, varme kilder, elver, lava og fosser. På hesteryggen på en islandshest vil dere oppdage at Island ikke er som noe annet land på kloden!

Det finnes ridesentre over hele Island hvor det tilbys korte og lengre turer året rundt. På ridesenteret får dere alt dere trenger av klær og utstyr for ridningen. Personalet finner den hesten som passer best til deres rideferdigheter. Denne turen er en perfekt kombinasjon av å oppleve den enestående islandske hesten og samtidig komme tett inn på den fantastiske islandske naturen.

Islandshesten er helt unik. Den er renraset etterkommer av hesten vikingene tok med seg til Island for over tusen år tilbake. All import av hest til Island er forbudt og Islendingene har et veldig strengt regime vedrørende hestene sine. Hester som har vært utenlands på utstilling eller konkurranse kan aldri returnere til hjemlandet. Alt av rideutstyr og klær må desinfiseres før det kan tas inn til Island.

Islandshesten er sterk, hardfør og går stødig gjennom det vanskelige islandske terrenget. Den er snill, samarbeidsvillig og har godt humør. Mens fleste hesteraser har tre gangarter, mestrer Islandshesten hele fem gangarter. I tillegg til skritt, trav og galopp behersker den også tølt og passgang. Begge gangartene er ettertraktet blant ryttere. Spesielt blir tølt oppfattet som behagelig for den som sitter på hesteryggen.

Island med sine 330.000 innbyggere har over 80.000 hester. De fleste hestene er i Skagafjördur på Nord Island hvor det også finnes de fleste anlegg for hesteavl. Islandshesten er et nasjonalsymbol på Island og få ting gjør Islendingene mer stolte en den sjarmerende og trygge islandshesten.

 • Vi har kommet hjem og Island er et fantastisk land. Informasjon og service hos dere er helt topp
  Familien Bakken / Steen – Bilferie
 • Takk, takk, vi hadde en aldeles fantastisk tur. Tusen takk skal dere ha for et flott opplegg
  Firmatur – 56 deltakere
 • Vi har hatt en veldig fin ferie på Island. Vi hadde nok ikke funnet alle de fine stedene på egen
  Elen og Bjørn Riiser – Bilferie
 • Tusen takk. Veldig profesjonelt, skal garantert anbefale dere til andre
  Espen Ilmo – Weekendtur
 • Vi brukte Din Islandsreise som turorganisator. De er det beste turselskapet vi har hatt med å gjøre
  Gudmund Nilssen – Bilferie
 • Takk for fantastisk service. Dette var en topptopp tur for oss alle, og ikke minst for Jubilanten
  Solveig Fredriksen – Weekendtur